Souburg Cultureel

vrienden van DE HISTORISCHE KERK SOUBURG

Activiteiten

Zaterdag 13 oktober 20.00 uur

Concert van Molly Mallone (voorheen The Druids) is een pittige folky vijfmansformatie, met een verrassend repertoire. Het geluid van de band heeft een hoog Iers gehalte, spreekt een breed publiek aan en nodigt uit tot meezingen va bekende nummers van folkbands, zoals Flogging Molly en The Levellers, aangevuld met Traditonal Sing-along songs.


Zondag 28 oktober. 11.30 uur.

Lunchconcert van Duo Mandolino en Willie den Hollander op piano.

Het “snarenduo” Marina Eckhardt en Svetlana Tratch presenteren met Willie den Hollander hun eerste CD “Passione” met veel afwis-seling in muziekstijlen en bezettingen. En alles uiteraard met passie gespeeld!


Zaterdag 10 november. 20.30 uur.

Concert van Jan Keizer en Anny Schilder. Al vele jaren maken deze rasartiesten deel uit van het Nederlandse muziekscene. Vele hits hebben ze gescoord en het is dan ook een genoegen om ze voor U te mogen presenteren.  

Toegangsprijs: € 27,50.Voorverkoopprijs: € 25,00 / € 20,00 (vrienden).


ZONDAG 18 november. 11.30 uur.

Lunchconcert met Scharretjoe.Het Smartlap-penkoor Scharretjoe bestaat uit enthousiaste mannen en vrouwen, die vol overtuiging het levenslied ten gehore brengen om bij te lachen, mee te zingen of wellicht tot tranen beroerd worden.


Kerstconcertenweekend 14, 15 en 16 december

Vrijdag en zaterdag is de toegang gratis.

Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd bij de uitgang.
Vrijdag 14 december. Inloopconcert.

19.00 uur: Kerstconcert van Jeugdorkest Vlijt en Volharding. Gevolgd door fanfare Vlijt en Volharding.


Zaterdag 15 december.Inloopconcerten.

10.00 uur:  Kerstconcert Combo Vlijt en Volharding.

11.00 uur:  Kerstconcert Popkoor X-Stream.

12.00 uur:  Kerstconcert Kerst-familiekoor.

13.00 uur:  Kerstconcert Vrouwenkoor Quodlibet.

14.00 uur:  Kerstconcert Vrouwenkoor Cadans.

15.00 uur:  Kerstconcert Koor Te Quiero.

16.00 uur:  Kerstconcert Koor Scherzo.


Zondag 16 december. 11.30 uur

Kerstlunchconcert verzorgd door Capella Veerensis.

Zonder zijn christelijke “roots” te verloochenen brengt het koor Capella Veerensis een repertoire met songs en liederen uit bekende opera’s, musicals en kerkelijke liederen. Er wordt gezonden in het Engels, Italiaans en Spaans.


Zaterdag 29 december. 20.00 uur

Eindjaarsconcert met Floris Onstwedder, Ieva Dudaite en Ensemble VIJF!. Ook dit jaar weer hebben we weer een beroep kunnen doen op deze getalenteerde musici.


Zij brengen U een gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig concert. Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Damen Shipyards.


Toegangsprijs:€17,50.Voorver koopprijs: € 15,00 / € 12,50

(vrienden).

       

       

 


Programma 2018 / 2019

Zondag 27 januari. 11.30 uur.

Lunchconcert met

Vocaal Ensemble Cantare.

Vocaal Ensemble Cantare is een Zeeuws koor dat bestaat uit enthousiaste zangers en zangeressen, die a capella en met begeleiding, bekende koorwerken, maar ook minder bekende liederen ten gehore brengen.


Zaterdag 9 februari 20.00 uur.

Concert van Gospelkoor Inspiration.

Dit gospelkoor wil een inspiratiebron zijn door samen te zingen en muziek te maken. Met afwisselende muziekstijlen en inspirerende teksten brengen ze gevoelige ballads, maar ook spetterende en swingende nummers.


Zondag 24 februari 11.30 uur.

Lunchconcert met de uitvoering van Missa Katharina door Voci Miste & Willebrord.

Het Willebrord ensemble uit Zoutelande voert samen met Voci Miste uit Oost Souburg voor de eerste keer in Zeeland de Missa Katharina van Jacob de Haan uit. Een compositie voor koor, orgel en koperblazers.


Zaterdag 9 maart 20.00 uur.

Concert van het Schelde-loodsenkoor. Zeemansliederen werden aan boord van de zeilschepen gezongen om het zwaar eentonig werk te verlichten. Dit koor neemt U mee naar die tijd en U hoeft er niet voor te gaan varen.


Zondag 31 maart 11.30 uur.

Lunch (dubbel) concert met Aquadrant en Fred Piek.

Met Anglo-Americana songs, tunes en melodieën overbrugt A Quadrant de Atlantische Oceaan, soms van dichtbij en soms uit verre streken, maar ook een muzikale verstrengeling uit die streken.

Van jongs af aan is Fred Piek (bekend van Fungus en Amazing Stroopwafels) gegrepen door de schoonheid en kracht van de folkmuziek. Hij houdt de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Nederland.


Zaterdag 13 april 20.00 uur.

Concert van het Zeeuws Byzantijns Koor Srétenieje.

Dit koor is uniek voor Zeeland. Het is één van de circa 20 koren in Nederland, die Russisch-Orthodoxe kerkmuziek vertolken. Daarnaast zingt Srétenieje vrolijke en melancholieke volksliederen. Ze streven om deze muziek op een steeds hoger niveau ten gehore te brengen.


Zondag 19 mei 11.30 uur

Lunchconcert door pianiste Kseniia Ivanchykova.

Haar repertoire omvat klassieke muziek van barok tot aan de 20ste eeuw, met de romantische stukken van Schubert, Chopin, Schumann en Liszt als haar persoonlijke favorieten.Ook iets te organiseren?

De stichting organiseert zelf evenementen, maar faciliteert ook activiteiten van anderen.

Als u dus een concert, lezing of symposium wilt organiseren, neem dan contact op met de voorzitter van de stichting, de heer Adrie Duine tel. 0118-462373